Inbrekers beschoten na rammen politieauto

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie schoten gelost op een drietal inbrekers. Daarbij raakten twee verdachten gewond. Rond 03.00 uur ’s nachts kreeg de politie een melding van een inbraak bij een bedrijf aan de Rooseveltstraat. De verdachten werden daar op heterdaad betrapt, maar wisten er in een gereedstaande vluchtauto vandoor te gaan. Daarbij werd een politieauto geramd en vielen er meerdere schoten. Bij de aanrijding liep een politieagente lichte verwondingen op. De Rooseveltstraat is in verband met het sporenonderzoek enige uren gedeeltelijk afgesloten geweest.

De verdachten zetten hun vlucht na het rammen van de politieauto voort en reden dwars door Leiden naar de A4, richting Amsterdam. Toen de vluchtauto het op de A4 begaf, kon de politie de drie verdachten alsnog aanhouden. Bij de aanhouding bleek dat één verdachte een schotwond had opgelopen. Deze man, een 27-jarige inwoner uit Utrecht, werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Later bleek dat ook een tweede verdachte, een 21-jarige inwoner uit Utrecht, gewond was geraakt. Hij is in de politiecel door een arts onderzocht en behandeld. Van de derde verdachte is de identiteit nog niet bekend.

De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het vuurwapengebruik door de politie. De politie verzoekt getuigen van zowel het voorval op de Rooseveltstraat, als mensen die getuigen zijn geweest van de achtervolging door Leiden en op de A4, zich te melden bij Politie Hollands Midden bureau Leiden via het telefoonnummer 0900-8844.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×