Negatief zwemadvies ’t Joppe

De provincie Zuid-Holland heeft een negatief zwemadvies afgegeven voor de Kagerplassen ’t Joppe bij Warmond. De reden voor het zwemadvies is een hoge concentratie blauwwier. Blauwwieren kunnen, binnen 12 uur na het zwemmen, gezondheidsklachten veroorzaken. De klachten betreffen grotendeels huidirritatie, bultjes en jeuk. De symptomen kunnen bestaan uit maag- en darmproblemen, misselijkheid, hoofdpijn, koorts en huidirritatie. De provincie adviseert zwemmers met klachten altijd een huisarts te raadplegen. Met name jonge kinderen, ouderen en mensen met verminderde weerstand zijn vatbaarder voor besmetting. Ook honden kunnen ziek worden als zij besmet water drinken.

Op de provinciale website www.zuid-holland.nl en via de zwemwatertelefoon (070 44175 50) is actuele informatie over alle Zuid-Hollandse zwemlocaties te vinden. De zwemwatertelefoon is op werkdagen te bereiken tussen 08.30 – 16.30 uur.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×