Huldiging K&G in stadhuis

Donderdagavond wordt de Leidse muziekvereniging Kunst en Genoegen door het gemeentebestuur van Leiden ontvangen in de Burgerzaal van het stadhuis. K&G wordt gehuldigd vanwege het voor de derde keer op rij behalen van de dubbele kampioenstitel mars- en showwedstrijden Championsdivision Open Style op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade op 31 juli van dit jaar.

Bij terugkomst in Leiden ontving burgmeester Henri Lenferink de Leidse muzikanten al in het eigen verenigingsgebouw en feliciteerde hij hen met de behaalde successen. Traditiegetrouw ontvangen de burgemeester en cultuurwethouder Ruud Hessing K&G nu voor een officiële huldiging ten stadhuize. Acht jaar geleden verwierf K&G bij die gelegenheid het predikaat ereburger van de stad Leiden. Voorafgaand aan de huldiging zal K&G een feestelijke rondgang door de Leidse binnenstad maken.

De route die K&G volgt is: 19.00 uur vertrek vanaf het verenigingsgebouw aan de J.C. de Rijpstraat, vervolgens Heemskerkstraat, Trompstraat, Zijlsingel, Oosterkerkstraat, Ir. Driessenstraat, Hooigracht, Pelikaanstraat, Haarlemmerstraat, Prinsessekade, Kort Rapenburg, Breestraat, Koornbeurssteeg en Stadhuisplein. Ook Jong K&G is aanwezig in de burgerzaal.

Omdat K&G momenteel noodgedwongen haar buitenrepetities in Zoeterwoude moet houden zal een eerbetoon aan de gemeente Zoeterwoude en haar bewoners in een later stadium nog volgen. Over de invulling hiervan voert het bestuur van K&G nog overleg met de burgemeester van Zoeterwoude Liesbeth Bloemen.

Na afloop van deze huldiging zal het eerste exemplaar van de nieuwe DVD worden overhandigd aan burgemeester Henri Lenferink. Op deze DVD staan naast de marsen die K&G tijdens het WMC Kerkrade 2005 gespeeld heeft ook de complete onoverwinnelijk makende Phil Collinsshow. Tevens is op de DVD plaats ingeruimd voor de Frank Sinatrashow van K&G en is de marswedstrijd 2005 van Jong K&G en hun West Side Storyshow te zien en te horen.

Naast een registratie van de dag van K&G naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van K&G in december 2003 staat er op de DVD ook een belangrijk deel uniek historisch archiefmateriaal van K&G. Het schijfje is voor 12 euro te bestellen via de webshop op www.keng-leiden.nl. Ook zal de DVD na afloop van de ontvangst in het clubgebouw te koop zijn of anders tijdens de 3-oktobertaptoe op de Garenmarkt op zondag 2 oktober.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×