250 Politie-bikers op de Bult

Donderdag organiseert de Politie Hollands Midden een landelijke themadag voor politie-bikers. Het is alweer vijf jaar geleden dat een groep Amerikaanse instructeurs in Hollands Midden de eerste bikers heeft opgeleid. Dat was de start van professioneel biken in Nederland en het wordt nu in 15 politieregio’s ingezet. Onlangs is in de Raad van Hoofdcommissarissen besloten de ‘bike’ officieel te erkennen als politie-voertuig. Dit betekent ook dat er een bikers-uniform komt voor alle bikers in Nederland.

De dag is bedoeld om de politie-bikers dichter bij elkaar te brengen en ervaringen uit te wisselen. Ook staat er een aantal workshops voor bikers gepland. De workshops, waaronder tactisch rijden, dynamiek en beheersing van het voertuig, geven een goed beeld van de verschillende manieren van biken. Zowel voor de beginnende politie-biker als voor de gevorderde biker moet het een uitdagende dag worden.

De themadag vindt plaats in Leiden op de De Bult, Willem van der Madeweg. Om 10.00 uur worden zo’n 250 bikers welkom geheten. De start van de workshops is om 10.15 uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×