Erepenning gemeente Leiden voor Aad van der Luit

Burgemeester en Wethouders van Leiden hebben besloten Aad van der Luit de erepenning in zilver van de stad toe te kennen. De erepenning is hem zojuist uitgereikt in Groenoordplaza door burgemeester Lenferink tijdens de afscheidsreceptie van Van der Luit bij het Sportbedrijf van de gemeente Leiden. Het colege overweegt daarbij dat “de heer Adam Pieter van der Luit, geboren te Leiden op 13 september 1945, zich gedurende een lange reeks van jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor de Leidse gemeenschap in het algemeen en voor de sport in Leiden en omgeving in het bijzonder.”

Aad van der Luit begon in 1969 zijn eigen sportschool en maakte daarmee een start met het uitoefenen en promoten van de Taekwondosport. Daarnaast heeft hij diverse Taekwondosportscholen en -verenigingen in de Leidse regio helpen oprichten en was hij initiator, oprichter of medeoprichter van vele verenigingen in andere takken van sport, zoals de Leidse Rugbyclub DIOK, tennisvereniging De Stevenshof (inclusief de realisatie van het bijbehorende tennispark), een elftal 55+ sportverenigingen en Judoclub De Kooi waaraan hij bovendien als vrijwilliger 20 jaar verbonden is geweest als judoleraar. Verder staat Aad een aantal gehandicaptenvereniging met raad en daad ter zijde, zoals de Vereniging Vrije Tijd en Vorming en de Lichamelijk en Visueel Gehandicapten Sportvereniging De Sleutels.

Ook is hij betrokken (geweest) bij de organisatie van een groot aantal evenementen in Leiden zoals de start van de Tour de France in Leiden in 1978, de jaarlijkse Leidse Lakenfeesten met o.a. de Dragonbootraces en de Peurbakkentocht, de organisatie van lustra van de Leidse Studenten Vereniging Minerva en de jaarlijkse wandeltochten in en rond Leiden.

Verder staat hij talloze organisaties ter zijde bij het organiseren van activiteiten, zoals het Ronald McDonaldhuis, de Richard Krajicek Foundation (welke inmiddels twee playgrounds in Leiden heeft gerealiseerd), het Willem-Alexander Kinderfonds van het LUMC en de Speeltuinvereniging Oosterkwartier en hij heeft daarnaast nog jeugdvoetbaluitwisselingen met het Japanse Hirado georganiseerd. Tenslotte is hij initiator van het Leidse Sportcafé dat maandelijks wordt gehouden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×