Studentenloket voor buitenlandse studenten

Afgelopen maandag heeft de gemeente Leiden een speciaal loket geopend voor buitenlandse studenten van de universiteit Leiden. Doel van het loket is deze studenten aan het begin van het studiejaar snel en efficiënt te helpen om hun inschrijving en verblijfsvergunning te regelen. In een pilot, waarin de gemeente, universiteit en IND samenwerken, konden buitenlandse studenten die aan de universiteit Leiden komen studeren, zich tussen 9.00 en 12.00 uur in één klap laten inschrijven bij de gemeente én een aanvraag verblijfsvergunning indienen. Medewerkers van de IND waren aanwezig om direct over de aanvragen te beslissen. Binnen korte tijd konden de studenten het stadhuis weer verlaten, voorzien van verblijfssticker en ingeschreven op hun nieuwe adres. Aanstaande maandagmorgen houdt de gemeente nogmaals zo’n speciaal spreekuur tussen 9.00 en 12.00 uur.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×