Aanhouding na veroorzaken van ongeval onder invloed

De politie heeft een 24-jarige Leidenaar aangehouden, nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de kruising van de Vrouwenweg met de Europaweg. Hij haalde daar een andere auto in op de kruising waarna hij rechtsaf wilde slaan. Hierdoor reed hij tegen de andere personenauto aan, die gestopt was om een kruisende personenauto voor te laten gaan. De politie constateerde een alcohollucht bij de man, waarna hij aan een blaastest onderworpen werd.

Hij blies een “A”. Dat staat voor ‘alert’ en geeft aan dat iemand teveel op heeft. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Omdat hij onder invloed van alcohol een ongeluk had veroorzaakt is zijn rijbewijs ingenomen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×