Tientallen boetes bij roodlicht-controle

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft dinsdag een roodlichtcontrole gehouden. Er werden 67 automobilisten bekeurd voor door rood licht rijden. Er werd gecontroleerd op de Hooigracht, de Langegracht, de Hoge Rijndijk en de Willem de Zwijgerlaan. De boete bedraagt 95 euro.

Tijdens de controles bleek dat automobilisten die een verkeerslicht van groen op oranje zien springen, gas bijgeven en hard de kruising oprijden. Hierdoor rijden ze nogal eens door rood. Kruisend verkeer dat op zo’n moment bij groen licht nietsvermoedend de kruising oprijdt, loopt hierdoor veel risico.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×