Aanhouding na aanrijden agent

een 26-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is vrijdagnacht aangehouden nadat hij een agent had aangereden. Agenten zagen de man rond 2.15 uur slingerend over de Sumatrastraat rijden. Bovendien had de auto maar één werkend achterlicht. De auto werd staande gehouden op de Surinamestraat en de bestuurder moest een blaastest doen. De uitslag gaf aan dat de bestuurder mogelijk onder invloed van alcohol was.

Toen de agenten de man wilden aanhouden om hem naar het bureau over te brengen voor een ademanalyse ging hij er ineens vandoor. Bij het wegrijden reed hij tegen de benen van één van de agenten aan. Na een zoektocht door de wijk zagen de agenten de twee mannen, de bestuurder en de inzittende van de auto, lopen. Ze werden alsnog aangehouden.

Daarbij bedreigde de 26-jarige de agenten. De inzittende, een 28-jarige man uit Zoeterwoude, legde een verklaring af en mocht vervolgens naar huis. De Alphenaar weigerde op het bureau de ademanalyse te ondergaan en is ingesloten.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×