Oud-burgemeester Cees Goekoop is sinds een tijdje voorzitter van het dierenasiel. Hij kwam zaterdag ook een kijkje nemen. Hier praat hij met de vrijwilligers die de donateursstand bemensen. (Foto's: Henk Kamphorst en Willy Salemink).

Dierenasiel Stevenshage haalt ruim 2600 euro op

Streek-dierentehuis Stevenshage heeft zaterdag tijdens de Open Asieldag ruim 2600 euro opgehaald voor de opvang en verzorging van de asieldieren. De publieksdag heeft verder 41 nieuwe donateurs opgeleverd. “Een groot succes”, zo vertelt een opgetogen asielbeheerder Leen Gottschal. “De opbrengst van de rommelmarkt, lotenverkoop en allerlei andere activiteiten is hoger dan andere jaren”. Honderden belangstellenden namen zaterdag een kijkje in het asiel, dat zich ontfermt over dieren uit de Leidse regio en een deel van de Bollenstreek.

Onder de bezoekers die nog geen donateur waren, was grote belangstelling voor de nieuwe wervingsactie van Stevenshage. Wie voor 12 euro per jaar donateur wordt, krijgt een pakket met onder meer voer en speeltjes cadeau. Het gratis pakket, dat groothandel Tijssen uit Hazerswoude sponsort, heeft een waarde van 22 euro.

Stevenshage heeft alle inkomsten hard nodig om de kosten van de dierenopvang te dekken en noodzakelijker reparaties en verbeteringen aan te brengen in het asiel. “Daarom is het fantastisch dat er 41 nieuwe donateurs zijn bijgekomen. We hopen dat nóg meer mensen ons willen steunen. Zij kunnen langskomen in het asiel om donateur te worden en krijgen het cadeaupakket dan direct mee”, zegt Gottschal.

Verder hoopt Gottschal op een goede opbrengst van de jaarlijkse collecte, die deze week plaatsvindt. Rond Werelddierendag (4 oktober) gaan tientallen vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen voor de asieldieren.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×