Nieuwe programmering RTV West

Vanaf vandaag heeft Radio en TV West een nieuwe programmering. Het gaat volgens de regiozender om een aantal nieuwe en vernieuwde programma’s op radio en televisie met een vernieuwde journalistieke aanpak. Daarmee wil Radio TV West beter inspelen op de behoefte van de kijkers en luisteraars in de regio Zuid-Holland noord.

Met de nieuwe journalistieke aanpak wil Radio TV West programma’s dicht in de buurt van kijkers en luisters maken. Dat gebeurt onder meer door meer journalisten vanuit de regio laten werken. Op dit moment zijn er verslaggevers voor de regio’s Leiden, Zoetermeer, Den Haag, Alphen en Gouda. Voor het Westland zijn afspraken gemaakt voor nieuwsuitwisseling met de lokale omroep W.O.S..

TV West heeft een begin gemaakt met het werken met camerajournalisten. Deze zogenaamde camjo’s gaan gewapend met een kleine camera op pad om zelfstandig een onderwerp op te nemen en dat voor de uitzending ook zelf te monteren. Deze manier van journalistiek geeft een ander soort reportages en biedt op termijn mogelijkheden om meer en ook kleinere onderwerpen te verslaan, wat past binnen de vernieuwde journalistiek aanpak. Het resultaat hiervan zal merkbaar zijn in het nieuws van Radio TV West.

Een overzicht van de nieuwe programmering staat op //www.rtvwest.nl/index.php?id=95.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×