RRC scoort hoog in hygiëne en voedselveiligheid

Het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) scoort uitzonderlijk hoog op hygiëne en voedselveiligheid. Dit is de uitkomst van een onafhankelijk onderzoek door een gespecialiseerd bureau. Het onderzoek betrof de beide keukens en het restaurant van het revalidatiecentrum.

Het onderzoek omvatte een kwaliteitstoetsing op 96 deelprocessen van de totale voedingsmiddelencyclus. Van bestellen, inkoop, persoonlijke hygiëne, warme en koude bereiding en uitgifte, tot en met het reinigen. Per deelproces zijn punten toegekend. Het RRC behaalde 655 punten en dat is goed voor een 9,2. Een score die hoogstzelden aan bedrijven of instellingen wordt toegekend.

De warenwet eist dat levensmiddelenverwerkende bedrijven en instellingen voldoen aan de zogenaamde HACCP-eisen. HACCP staat voor: Hazard Analyses Critical Control Points. Dit betekent dat organisaties alle aspecten die te maken hebben met de veiligheid van hun voedsel in kaart moeten brengen. Ze moeten alle risico’s kritisch analyseren en maatregelen treffen om die risico’s te beteugelen. Doel hiervan is het garanderen van de kwaliteit en veiligheid van het eindproduct. Bij niet voldoen aan de eisen, kan de overheid een sanctie opleggen.

Twee maal per jaar moeten organisaties toetsen of zij aan de HACP-eisen voldoen. Die toetsing mag intern plaatsvinden. Voor een objectieve beoordeling kiest het RRC voor een gecertificeerd onafhankelijk extern bureau. Het RRC beschikt over een centrale keuken, een keuken voor de revalidatie en een restaurant. Alles in eigen beheer. De faciliteiten zijn bestemd voor revalidanten, bezoekers en medewerkers.

Het Rijnlands Revalidatie Centrum behandelt en begeleidt volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking naar optimale zelfstandigheid. Het kent vier aandachtsgebieden: kinderrevalidatie, hart- en longrevalidatie, neurologie en traumatologie/orthopedie. Daarnaast worden op de locatie Alphen a/d Rijn tevens mensen met chronische pijn behandeld. Het revalidatiecentrum heeft een polikliniek, een kliniek met 40 bedden, een geavanceerd therapiebad en een moderne sporthal.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×