Politie meldt relatief rustig verloop laatste feestdag

De politie heeft de laatste avond van de viering van Leidens Ontzet 20 personen aangehouden die onder invloed van drank een auto of een (brom)fiets bestuurden. Op de uitvalswegen rond Leiden, met name op de Haagweg, de Hoge Rijndijk en de Herensingel, heeft het Regionaal Verkeers HandhavingsTeam gecontroleerd. Gisteravond werd bij de Albinusdreef een 60-jarige Haarlemmer aangehouden wegens openbare schennis. De man had zichzelf naast het ziekenhuis bevredigd. Een beveiligingsmedewerker van het ziekenhuis zag de man op de bewakingscamera en belde de politie.

Gisteravond hebben agenten ook drie jongeren aangehouden wegens het vernielen van het achterlicht van een vrachtauto, de drie mannen, een 17-, 20- en 24-jarige Leidenaar zijn overgebracht naar het bureau. Uit de verklaring van de 17-jarige blijkt, dat de 20- en 24-jarige man geen deel hebben genomen aan de vernieling. Een vierde persoon zou verantwoordelijk zijn voor de vernieling. Hij mag zich een dezer dagen op het bureau melden.

Op dezelfde avond heeft de politie twee mannen aangehouden wegens het beledigen van een politieambtenaar in functie. Een 30-jarige Amsterdammer hield vol geen agenten te hebben beledigd, een 24-jarige Bleiswijker betuigde spijt. Omstreeks 21.20 uur, hield de politie op de Lammermarkt een 46-jarige Leidenaar en een 41-jarige Leidse aan. De man had de pet van een agent gepakt en liep ermee te sollen. De agent heeft na meerdere malen de pet teruggevorderd te hebben, de man aangehouden. Hierop begon zijn echtgenote zich te bemoeien en sloeg op de agenten in. Er moest pepperspray aan te pas komen om de vrouw tot kalmte te bedaren. Beiden zijn overgebracht naar het bureau en hebben een proces-verbaal gekregen.

De politie heeft afgelopen nacht rond 02.40 uur op de Prinsessekade zes jongeren aangehouden. Vijf van hen zijn aangehouden wegens het stelen en het in de gracht gooien van een fiets. De eigenaar van de fiets was daarvan getuige. Daarop maakte hij ruzie met het vijftal waarbij er over en weer wat duw- en trekwerk ontstond. Vijf van de mannen, een 22-, 21-, en 20-jarige Amsterdammer, een 21-jarige uit Uithoorn en een 20-jarige uit Almere werden aangehouden wegens het vernielen van de fiets. De eigenaar van de fiets, een 21-jarige Voorschotenaar, heeft aangifte gedaan. Hij werd vervolgens zelf aangehouden vanwege de vechtpartij.

Rond 06.00 uur vanmorgen werd op de Antonie Duycklaan een 19-jarige man uit Sassenheim aangehouden. Agenten zagen twee mannen die in een fietsenstalling bij het Centraal Station kennelijk op zoek waren naar een geschikte fiets. De agenten stuurden de mannen weg, maar hielden de twee wel in de gaten. Op de Antonie Duycklaan zagen zij dat de Sassenheimer een kinderfiets oppakte en ermee wegliep. Nadat de twee doorkregen dat zij betrapt waren door de agenten, zetten zij het op een lopen. De agenten konden de Sassenheimer aanhouden, de andere man ging er vandoor. Hij wordt alsnog uitgenodigd om naar het politiebureau te komen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×