Brinkhorst wil Pechtold als kandidaat-lijsttrekker D66

D66-vice-premier Brinkhorst wil dat fractievoorzitter Dittrich en collega-minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) met elkaar de strijd aan gaan om het lijsttrekkerschap van D66. Dat zei Brinkhorst vanmorgen in het Radio 1-programma De Ochtenden. Volgens hem zijn het twee “voortreffelijke” kandidaten en mogen de D66-leden zich gelukkig prijzen met de mogelijkheid tussen hen te kunnen kiezen.

In het vraaggesprek sprak Brinkhorst vol lof over het optreden van “hervormer” Pechtold. Ook sprak hij zijn waardering uit over de durf die Pechtold heeft om politieke taboes als een verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek aan de orde te stellen. Brinkhorst stelde de aftrek eerder ter discussie en zei nu dat er niet krampachtig moet worden omgegaan met dit thema. Niet deze kabinetsperiode maar wel op termijn zal er iets aan die aftrek moeten gebeuren, aldus Brinkhorst.

Premier Balkenende, VVD-vice-premier Zalm en VVD-aanvoerder Van Aartsen floten Pechtold dit weekeinde nog terug om zijn uitspraken dat de hypotheekrenteaftrek in de huidige vorm niet te handhaven is. Balkenende wees op de afspraken in het regeerakkoord. Zalm vond dat er alleen maar verwarring bij burgers ontstaat als ministers steeds van de kabinetslijn afwijken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×