Zes aanhoudingen wegens rijden onder invloed

De politie heeft het afgelopen weekeinde zes personen aangehouden wegens rijden onder invloed. Zaterdag rond 01.15 uur zag een agent een auto met hoge snelheid over de Bargelaan richting de Joop Walenkamptunnel rijden. Vervolgens negeerde hij een aantal geslotenverklaringen en stopte hij op het stationsplein op de busbaan. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder, een 21-jarige man uit Noordwijkerhout, gedronken had. Een 29-jarige man, eveneens uit Noordwijkerhout, bemoeide zich vervolgens met de aanhouding. Deze was met zijn plaatsgenoot meegereden en op de busbaan uitgestapt. Toen de politie deze man vervolgens wilde aanhouden, verzette hij zich. De politie heeft hierop pepperspray gebruikt om de man onder controle te krijgen. Beide mannen zijn naar het politiebureau overgebracht. De 21-jarige man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 725 ug/l waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Diezelfde nacht, rond 04.45 uur, zagen agenten op de Lammenschansweg een 33-jarige motorrijder uit Leiden zonder helm rijden. Ze lieten hem stoppen op de Sitterlaan. De blaastest gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau wees vervolgens 620 ug/l uit. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Op het Jacques Urlusplantsoen zagen agenten op maandag 10 oktober rond 01.45 uur een auto met een aanhanger waarvan de 43-jarige bestuurder uit Leiden probeerde achteruit te rijden en te keren. Dit lukte echter niet. De man bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 680 ug/l uit. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Zondag 9 oktober rond 01.45 uur hield de politie een 28-jarige bromfietser uit Oegstgeest aan. Deze reed slingerend over de Turfmarkt en trok zo de aandacht van de politie. De ademanalyse wees 690 ug/l uit. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Verder werden nog een 30-jarige Voorschotenaar aangehouden (515 ug/l) op de Aaltje Noorderwierlaan en een 30-jarige Leidenaar (395 ug/l) op de Gooimeerlaan. Zij kregen ook een proces-verbaal.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×