Nieuwe lokalen voor De Morskring

Woensdagmiddag verricht wethouder Ruud Hessing om 16.00 uur de officiële opening van de nieuwe lokalen van openbare basisschool De Morskring. Bij deze gelegenheid zal de wethouder tevens het eerste exemplaar van de gids ‘Tot cultuur verleiden: cultuureducatie in Leiden’ overhandigen aan de directeur van de Morskring, mevrouw Anneke van den Boogaart.

Nieuwe lokalen
De nieuwbouw van lokalen voor De Morskring was nodig, omdat de school vanwege het stijgende aantal leerlingen ruimtegebrek had. De bouwactiviteiten gingen van start in september 2004 en bestonden uit het verbouwen van de gymzaal tot een aantal extra lokalen en werkkamers verdeeld over twee verdiepingen. Daarnaast is het schoolplein geheel gerenoveerd en in harmonie met de nieuwbouw gebracht.

Gids cultuureducatie
Bij de opening van de nieuwe lokalen van De Morskring, presenteert wethouder Hessing de gids ‘Tot cultuur verleiden: cultuureducatie in Leiden’. Deze gids bevat een zo volledig mogelijk overzicht van het aanbod cultuureducatie voor basis- en voortgezet onderwijs. Voorbeelden zijn de programma’s Cultuur & School en Museum & School. Het is voor het eerst dat de gemeente Leiden zo’n overzicht uitgeeft.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×