10.000ste Bezoeker voor SieboldHuis

Binnen zes maanden na de opening van het SieboldHuis in Leiden hebben bijna 10.000 bezoekers de unieke collectie van de verzamelaar en arts Philipp Franz von Siebold bekeken. Woensdag wordt de 10.00ste bezoeker rond het middaguur verwacht. Om het bereiken van deze mijlpaal te vieren, wordt deze speciale bezoeker door het SieboldHuis in het zonnetje gezet. Het Sieboldhuis biedt de 10.000ste bezoeker samen met het Japans specialiteiten restaurant Shirasagi uit Den Haag een diner voor twee aan.

Met de nieuwe tijdelijke tentoonstelling van de Nederlandse ontwerper Richard Hutten in het vooruitzicht verwacht het museum volgend voorjaar de 20.000ste bezoeker te ontvangen.

Het SieboldHuis toont het mooiste uit Japan achter een Nederlandse Historische gevel. Het is dé plek voor economische en culturele relaties tussen Japan en Nederland. Het SieboldHuis is opgericht door de gemeente Leiden, de Universiteit Leiden, het Rijksmuseum voor Volkenkunde en NNM Naturalis met de steun van de Nederlandse en Japanse overheid.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×