Koningin Beatrix bij opening van de bibliotheek in 1980. (Foto: OBL).

Tentoonstelling over Beatrix in Leidse bieb

Deze maand staat de Openbare Bibliotheek Leiden in het teken van het Zilveren Regeringsjubileum van Koningin Beatrix. Donderdag 10 november om 14.00 uur opent Hans Buijing, wethouder Zorg, in de Centrale Bibliotheek Leiden aan de Nieuwstraat de tentoonstelling Koningin Beatrix in Leiden door de jaren heen. Theatergroep Zuid Wester verzorgt de feestelijke openingsact.

De tentoonstelling bestaat uit drie onderdelen. Allereerst is er een verzameling foto’s van Koningin Beatrix in Leiden vanaf haar studententijd tot nu. Daarnaast hebben mensen met een verstandelijke handicap van de Gemiva-SVG groep vanuit een creatieve invalshoek hun visie op het jubileum gegeven. Het resultaat bestaat uit schilderijen, foto’s, schalen, beeldjes en nog veel meer.

Verder is Koningin Beatrix natuurlijk dé hoedendraagster van Nederland. Een verzameling van hoeden die een koningin waardig zijn, vormt het laatste onderdeel van de tentoonstelling. Vanaf 10 november is de tentoonstelling te bezichtigen in de Centrale Bibliotheek aan de Nieuwstraat gedurende de openingstijden.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×