Museumnacht in Smalspoormuseum

Wie kan beter over de geschiedenis van het smalspoor vertellen dan de arbeiders uit het smalspoorverleden zelf. Tijdens de museumnacht bij het Nationaal Smalspoormuseum op zaterdagavond 19 november komt u ze tegen. Ome Koos de poldermachinist, koempel Sjeng de mijnwerker en andere arbeiders laten u ervaren hoe het leven was in de tijd toen de stoomtrein een vertrouwd vervoermiddel in ons land was. Natuurlijk hoort een rit met de stoomtrein langs het Valkenburgse Meer er ook bij.

Ook de nieuwe rijtuigloods is op deze avond voor het publiek toegankelijk. De aanvang is om 20.00 uur en 22.00 uur.

De museumnacht is niet de enige activiteit tijdens de winterstop van Stoomtrein Valkenburgse Meer. Elke tweede zaterdag van de maand zijn er excursieritten, waarbij er rondleidingen door werkplaats en remise gehouden worden. De bezoekers krijgen deskundige uitleg bij een van de grootste smalspoorcollecties van Europa.

De toegangsprijs bedraagt € 5,- voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen en 65-plussers.Stoomtrein Valkenburgse Meer ligt vlak langs de A44 tussen Wassenaar en Leiden-Zuid en is gemakkelijk te bereiken. Kies afslag 8 of 9 en volg de borden richting Valkenburgse Meer. Er is volop gratis parkeergelegenheid.

Advertentie

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×