LUMC organiseert cursussen Reanimatie en gebruik van AED

Wekelijks worden meer dan 200 mensen getroffen door een plotselinge hartstilstand. Als er niet direct wordt ingegrepen, overlijdt de patiënt. Wilt u leren wat te doen bij een hartstilstand? Vanaf deze maand bent u van harte welkom bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Het LUMC biedt sinds kort de mogelijkheid om een cursus Reanimatie te volgen. De cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren reanimeren, medische voorkennis is niet vereist. De cursus is in eerste instantie bedoeld voor vrijwilligers die zich willen inzetten bij hun (sport)vereniging, maar iedereen is welkom. De reanimatiecursus ‘Basic Life Support’ kost € 30,- en duurt drie uur.

Ook biedt het LUMC een cursus om gebruik te leren maken van een AED (Automatische Externe Defibrillator). Een AED is een prima hulpmiddel om het hart met een stroomstoot (shock) weer in een goed ritme te brengen na een hartstilstand. Voor het kunnen deelnemen aan de cursus AED is het noodzakelijk dat deelnemers een cursus Reanimatie hebben gevolgd. Een cursus Gebruik van AED duurt twee uur en kost € 20.

De cursussen kunnen op individuele basis of in groepsverband worden gevolgd. De cursussen vinden plaats in het eigen scholingscentrum van het LUMC, maar het LUMC kan ze ook op locatie verzorgen. De grootte van de groep ligt rond de 12 deelnemers.

Meer informatie op //www.lumc.nl/4040 of via (071) 526 82 33 / (071) 526 15 90 (LUMC specialistische opleidingen).

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×