Discussieavond over Islam en homoseksualiteit

Aanstaande dinsdagavond, 13 december, organiseren COC Leiden en Stichting Meander in het kader van het dialoogproject ‘Spreek en Doorbreek’ een publieke forumdiscussie met als thema: Islam en homoseksualiteit; sluiten ze elkaar uit? In het forum zitten Wim de Boer (wethouder Leiden), Ahmed Marcouch (sinds 1 december PvdA-lijsttrekker in Amsterdam Slotervaart, daarvoor woordvoerder van de Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken), Peter van Maaren (docent en auteur van het boek “Mijn meester is homo”) en Alice van Rooij (directeur COC Nederland). De leiding van de discussie is in handen van de bekende presentatrice, columniste en programmamaakster Samira Abbos.

“Islam en homoseksualiteit, dat gaat niet samen”. Dat is althans wat imam El Moumni, politica Ayaan Hirsi Ali, een aantal vooraanstaande homoseksuelen en vele anderen ons willen doen geloven. Maar hoeveel ruimte bestaat er eigenlijk binnen de Islam voor homoseksualiteit? Is de afkeer eerder cultureel bepaald dan religieus? Wat weten moslims in Nederland eigenlijk van homoseksualiteit? Weten we hoe er anno 2005 in b.v. Marokko en Turkije mee omgegaan wordt?

En hoeveel ruimte biedt de homogemeenschap aan moslim homo’s en lesbo’s? Zijn homo’s niet onterecht bang voor verlies van verworven rechten? Houdt de homobeweging niet onbedoeld mensen buiten de deur door ‘coming out’ als stokpaardje te hanteren, ook als dit familiebanden schaadt, of leidt tot afkeer van religie? Is volledige acceptatie van homoseksualiteit wel zo nodig om toch ingeburgerd te kunnen zijn?

Over deze actuele zaken zal door forum en publiek van gedachten gewisseld kunnen worden. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom. Meer informatie over deze avond en andere bijeenkomsten van ‘Spreek en Doorbreek’ is te vinden op de site van COC Leiden: www.cocleiden.nl/.

Discussieavond: Islam en homoseksualiteit; sluiten ze elkaar uit?
Datum: dinsdag 13 december 2005
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Foyer van het LAK-theater, Cleveringaplaats 1, Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×