De katten Marnix en Lady verblijven al een jaar in dierenasiel Stevenshage en kregen daarom extra aandacht tijdens de donateuractie. Vrolijke, ondeugende Marnix (2) wil graag een huis zonder kinderen en andere dieren met een tuin. De 12-jarige Lady houdt niet van ongevraagde aandacht. Ze komt haar aai zelf wel halen. Ze zoekt een fijne mand, maar wil ook naar buiten kunnen, want ze is nog best actief. (Foto's: PR).

82 Nieuwe donateurs voor dierenasiel

Een speciale wervingsactie voor nieuwe donateurs in de laatste tien dagen van 2005 heeft streek-dierentehuis Stevenshage 82 nieuwe donateurs opgeleverd. “Een formidabel resultaat”, stelt asielbeheerder Leen Gottschal in een reactie: “We zijn voor tachtig procent van onze begroting afhankelijk van donateurs en giften. Het is geweldig dat zoveel mensen donateur zijn geworden. Ik hoop dat velen hun goede voorbeeld volgen in 2006.” Het asiel vangt jaarlijks circa duizend honden, katten en andere dieren op. Donateurs zijn een belangrijke steunpilaar voor Stevenshage, omdat hun financiële bijdragen de opvang en verzorging van de asieldieren mogelijk maken. Wie zich aanmeldt als nieuwe donateur, betaalt 12 euro voor een jaar en ontvangt het kwartaalblad Beestenbende.

Tijdens de actie kregen de nieuwe donateurs bovendien een honden- of kattenverwenpakket ter waarde van ruim 20 euro cadeau. “De reacties op de actie zijn zo positief, dat de leveranciers van de pakketten hebben besloten ons ook in 2006 te sponsoren”, zegt Gottschal. Dankzij de aandacht in de lokale media en de speciale uitzendingen van omroep Holland Centraal stroomden de aanmeldingen binnen. “We hebben zoveel hartverwarmende reacties gekregen. Zo gingen sommige mensen zelf actief donateurs voor ons werven. Anderen doneerden hun pakket aan de asieldieren”, vertelt Gottschal. Het merendeel van de nieuwe donateurs komt uit Leiden, maar ook uit Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Wassenaar, Zoeterwoude en de Bollenstreek hebben mensen zich aangemeld. “Daar zijn we blij mee, want we vangen ook dieren uit die gemeenten op,” aldus Gottschal.

Het aanmelden van nieuwe donateurs kan via e-mailadres donateur@dierenasielleiden.nl en aan de balie van het asiel (ma-za, 13.00-16.00, Kenauweg 1 Leiden).

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×