Fusie KRV-omroepen mislukt

Door het samengaan van de gemeenten Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg moesten ook de lokale omroepen van die gemeenten fuseren. Deze voorgenomen fusie tussen de lokale omroepen VLOK (Katwijk en Valkenburg) en Omroep Rijnsburg (Rijnsburg) is afgeketst. Vorige week zou een intentieverklaring tussen de beide omroepen worden ondertekend, maar op het allerlaatste moment zag het VLOK-bestuur daar volgens Omroep Rijnsburg vanaf. “Het bestuur van de Katwijkse omroep bleek zich niet te kunnen vinden in een aantal eerder gemaakte en reeds vastgelegde afspraken,” aldus een verbijsterde Henk Westra van de St. Omroep Rijnsburg (SOR).

“Twee en half jaar praten, het laatste half jaar onder leiding van de burgemeesters van der Lee van Rijnsburg en van der Reijden van Valkenburg, blijken onvoldoende te zijn geweest om het wantrouwen jegens SOR-MEBORA bij de Katwijkse omroep weg te nemen,” aldus Westra.

In een gemeente kan slechts één publieke lokale omroep actief zijn. Als er meer initiatieven zijn dient de gemeente, zo staat in de mediawet, ‘het samengaan te bevorderen’. Dat laatste is nu dus mislukt. Zowel de VLOK als Omroep Rijnsburg hebben nu zelfstandig een zendmachtiging aangevraagd voor Katwijk. Het Commissariaat voor de Media beslist uiteindelijk wie de zendmachtiging voor de nieuwe gemeente Katwijk zal krijgen.

Advertentie

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×