Provincie wil verdergaande herindeling in de regio

Commissaris van de Koningin Franssen wil dat er de komende jaren vaart wordt gemaakt met gemeentelijke herindelingen. Dat meldt RTV West. De meerderheid van de gemeenten in de Randstad is nog altijd kleiner dan 20.000 inwoners. Dat staat volgens Franssen in schril contrast met de rest van het land. “Om de aantrekkingskracht van de Randstad te vergroten zijn dringend nieuwe herindelingen nodig en de provincie moet daarvoor het initiatief nemen”, zei Franssen in zijn nieuwjaarsrede.

Afgelopen zaterdag hield Pvda-gedeputeerde Jeltje van Nieuwenhoven ook al een pleidooi voor meer samenvoegingen in de regio. Op de nieuwjaarsreceptie van de Pvda in Koetshuis de Burcht, vroeg ze zich af waarom er een regio Holland Rijnland was gevormd in plaats van een nieuwe gemeente Holland Rijnland.

Geen categorie


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×