Vrije School wordt Marecollege

Aad van der Luit zal verkleed als Rembrandt van Rijn de Vrije schoolgemeenschap Rudolf Steiner aan de Surinamestraat een nieuwe naam geven: het Marecollege. ‘Rembrandt’ zal de school donderdagmiddag om 12.30 uur eigenhandig van de nieuwe naam voorzien. Het is niet toevallig dat Rembrandt voor deze naamgeving is uitgenodigd, want op het Marecollege is veel aandacht voor kunstgeschiedenis en andere kunstvakken. Ook gaat donderdag de tentoonstelling ‘Ontmoetingen’ van start. Leerlingen laten in schilder- en tekenwerkstukken en opdrachten zien hoe zij het thema ‘Ontmoetingen’ hebben vormgegeven.

Ontmoeten is een van de sleutelwoorden voor het Marecollege. Leerlingen en leraren ontmoeten elkaar vaak omdat er veel begeleiding is. Ook medeleerlingen ontmoeten elkaar veel. Dat gebeurt niet alleen tijdens de lessen, maar ook tijdens de vele gezamenlijke schoolactiviteiten. Zo ontstaan er vriendschappen voor het leven. Het thema – ontmoetingen – en vooral de beleving van die ontmoetingen, vormden de bron van inspiratie voor de jonge kunstenaars die hun werk in deze tentoonstelling laten zien. De tentoonstelling is te bezoeken op donderdag 19 januari van 12.30 tot 22.00 uur, vrijdag 20 januari van 8.30 tot 16.00 uur en op zaterdag tijdens de Open Dag van 10.00 tot 13.00 uur.

Op donderdagavond 19 januari om 20.00 uur wordt er een speciale voorlichtingavond gegeven voor ouders over het onderwijs op het Marecollege. Op zaterdag 21 januari houdt het Marecollege van 10.00 tot 13.00 uur een open dag.

De Vrije Schoolgemeenschap Rudolf Steiner is gevestigd aan de Surinamestraat 1, 2315 XC Leiden.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×