Stoner-doom avond in Bar&Boos met Toner Low en Amen Ra

Zaterdag trilt Bar&Boos aan de Koppehinksteeg op zijn fundamenten. De bands Toner Low en Amen Ra gaan een wedstrijd aan in het voortbrengen van lage frequenties. “Twee loodzware bands die in de loop van de jaren een geheel eigen sound hebben weten te creëren en daarin méér dan geslaagd zijn!,” belooft organisator Paul Zwetsloot. Een avond vol stonerrock, doom, sludge, noise, screamo en hardcore.

Speciaal voor dit weekend komt Amen Ra uit België over om twee dagen met het Leidse Toner Low op te treden. Amen Ra maakt pikzwarte sludge die als een vuist in je gezicht aankomt. Fans van Neurosis, Isis of Pelican zullen zeker pap lusten van hun explosieve mengeling van noise en hardcore met een snuifje metal. Nul franjes, nul technische hoogstandjes of overbodige breaks: wat Amen Ra doet, is je met een akelig harde sound van hypnotiserende riffs en het uitzinnige geschreeuw van frontman Colin de stuipen op het lijf jagen. Zwaar en intens en altijd dicht aanleunend bij chaos. Hun live shows hebben een reputatie, wees gewaarschuwd.

Lange nummers, trage ritmes, langgerekte riffs, repeterende thema’s, lage frequenties en vervreemdende samples kenmerken de muziek van Toner Low. Raakvlakken zijn er met High On Fire, Electric Wizard en Sleep. “De band beukt als Godzilla in slow motion, maar kan tegelijkertijd psychedelisch rocken”, werd er eerder geschreven over hun onlangs door het gerenommeerde Freebird Records (o.a. Xenomorph) uitgebrachte cd. En ook: “Deze plaat is zo zwaar dat ik medelijden heb met de postbode die hem door de bus duwde. Diepe bassen, grofkorrelige gitaren, modderige drums en vooral Riffs. Inderdaad, met een hoofdletter R”. Verwacht een lawine aan intensiteit en decibels! Vergeet geen oordoppen mee te nemen, al zullen die ook verkrijgbar zijn in Bar&Boos.

De deuren gaan om 20.30 open; de entree is 4,-.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×