D66-wethouder Hessing: "D66 moet uit kabinet stappen"

De Leidse D66-wethouder Ruud Hessing is furieus over het optreden van de Tweede Kamerfractie van zijn partij in het debat over de uitzending van Nederlandse militairen naar de provincie Uruzgan in het zuiden van Afghanistan. Nadat D66 al in december aankondigde tegen de uitzending te zijn en vervolgens met een kabinetscrisis dreigde, bond fractievoorzitter Boris Dittrich vervolgens in en laat het kabinet zitten waar het zit. Hessing vindt dat onbegrijpelijk en ongeloofwaardig. “Bij het debat over de gekozen burgemeester verloren we onze vice-premier en bleven vervolgens toch in het kabinet zitten. Dat moet ons geen tweede keer overkomen,” aldus Hessing die nu wil dat er een congres komt waar de D66-leden alsnog kunnen besluiten om uit de regering te stappen.

Hessing voelt zich steeds minder thuis bij D66, zo vertelde hij na afloop van het Uruzgan-debat voor de NOS Televisie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×