Joop van der Reijden. Hier in september 2003 op de bres voor het openhouden van Vliegkamp Valkenburg tijdens een massale demonstratie tegen de toen voorgenomen sluiting. De Stichting Vrienden Marinevliegkamp Valkenburg had medestanders opgeroepen om in het rood gekleed en met rode voertuigen naar Valkenburg te komen om op die manier een rode streep door de plannen te trekken. (Archieffoto: Bram Pater).

Joop van der Reijden (79) overleden

Oud-politicus en omroepbestuurder Joop van der Reijden is overleden. Hij stierf vanavond in een ziekenhuis in Nieuwegein. Hij is 79 jaar geworden. Dat heeft een familielid bevestigd tegen het ANP. Van der Reijden was de laatste jaren waarnemend burgemeester van Valkenburg. In 1982 kreeg hij nationale bekendheid als staatssecretaris van WVC in het eerste kabinet-Lubbers. Voor die tijd was hij onder meer voorzitter van de NOS en Veronica en wethouder in Oegstgeest.

Tussendoor accepteerde hij nog talloze andere tijdelijke bijbanen, ondere andere bij de VAM, het Zilveren Kruis en de Leidse Sportstichting. Ook was de geboren Leidenaar interim-directeur bij de voetbalclub Feyenoord en interim-preses bij de sportkoepel NOCNSF.

Advertentie

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×