Zondagswandeling 'Eeuwenoud Hortushout'

Komende zondag organiseert de Hortus botanicus wederom een zondagswandeling. Dit keer neemt het hoofd van de tuingroep Theo Houthoff u mee langs eeuwenoud Hortushout. Hij laat zien wat de problemen van het onderhoud zijn. Theo houdt dagelijks de groei en ontwikkeling van de bomen in de gaten, in de zomer bijvoorbeeld worden de takken in de kruinen vaak door bladgroei te zwaar en moeten worden uitgedund.

Een heel ander probleem is de leeftijd van de bomen, oude bomen zijn vaak meer vatbaar voor aanvallen van plaagdieren en schimmels. Vooral oude beuken en kastanjes hebben daar momenteel last van. Theo Houthoff laat u tijdens de wandeling zien waar hij speciaal op let en wat eventueel de remedie is die hij toe gaat passen om de bomencollectie van de Hortus qua conditie zo optimaal te houden. De Hortus is gevestigd aan het Rapenburg 73 en de wandeling start om 12.00 uur bij de hoofdingang.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×