Eigen honk voor bewoners

Maandagmiddag 13 februari vindt de feestelijke opening plaats van ‘De Bewonershoek’ aan de Willem de Zwijgerlaan 16. Gebleken is dat er onder de bewoners van de wijk Leiden-Noord behoefte bestaat aan een plek waar men met elkaar kan praten over de toekomst van ‘hun’ wijk. Na overleg tussen de bewonerscommissie en woningcorporatie de Sleutels van Zijl en Vliet werd besloten om van de voormalige bruidsboetiek aan de Willem de Zwijgerlaan, in de buurt beter bekend als de Bruidshoek, een informatie- en trefpunt voor bewoners te maken.

Het nieuwe informatiecentrum krijgt de toepasselijke naam: ‘De Bewonershoek’. ‘De Bewonershoek is er voor en door bewoners’, vertelt Paulien Uylenbroek, wijkteamleider bij de woningcorporatie en nauw betrokken bij alles wat er in de wijk speelt. ‘Zij kunnen er tijdens het spreekuur terecht met vragen, bijvoorbeeld over de herstructurering en herhuisvesting. Daarnaast kunnen ze er onder begeleiding op de website zoeken naar andere woonruimte, we hebben ervoor gezorgd dat er ook een pc met internetverbinding aanwezig is’. Maar bewoners kunnen zelf ook beschikken over de ruimte. Bijvoorbeeld voor creatieve activiteiten, een overleg van de bewonerscommissie en of een werkgroep overleg.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×