Libertas Leiden gaat concurrentie aan met LWO

De Leidse zorginstellingen Rijn en Vliet, de Robijn, de Libertasgroep, Zorgcentrum Lorentzhof en de Van der Willigenhof gaan verder onder de naam Libertas Leiden. De nieuwe organisatie gaat wijkgericht ouderenzorg aanbieden. Ook op het gebied van welzijn gaat de nieuwe organisatie zich roeren en zal op die manier een concurrent worden voor de Leidse Welzijnsorganisatie LWO die nu nog het monopolie op welzjnswerk in Leiden heeft. De gemeente Leiden wil al langer af van de LWO als enige aanbieder en roept andere aanbieders al jaren op zich ook op de Leidse markt te storten. Dat lijkt nu voor het eerst te gebeuren.

De fusie en de plannen van Libertus Leiden werden afgelopen middag bekendgemaakt tijdens een werkbezoek van lokale en landelijke Pvda-politici aan twee van de fusrende zorginstellingen: Zijl en Vliet en De Robijn.

In de nieuwe organisatie behouden de huidige directeuren hun functies. Ze vormen gezamenlijk het bestuur van Libertus Leiden en worden elk verantwoordelijk voor een stadsdeel.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×