VVD Leiden wil burgemeester als informateur

In een open brief aan alle lijsttrekkers vraagt de VVD Leiden aan de partijen om hun mening te geven over het idee de burgemeester als informateur te benoemen. De VVD vindt dat de burgemeester na de gemeenteraadsverkiezingen als informateur de eerste stap op weg naar een nieuw College van burgemeester en wethouders moet zetten. Na een informatieronde kan de burgemeester dan verslag uitbrengen tijdens een openbare raadsvergadering. Het voorstel van de VVD staat op de agenda voor komende maandag, dan vindt er een overleg plaats met alle lijsttrekkers.

Normaal gesproken is het altijd zo geweest dat de grootste partij het voortouw neemt bij de vorming van een nieuw college. De lijsttrekker van de VVD Leiden stelt in de open brief: “In de ogen van de VVD Leiden past deze manier van coalitievorming niet meer in deze tijd van dualisme. Om recht te doen aan de belangen van alle verkozen partijen in de raad is het essentieel dat een onafhankelijke partij een inventarisatie maakt van de programmatische overeenkomsten en de coalitievoorkeuren. De burgemeester als continue factor binnen het gemeentebestuur is dan ook een zeer geschikte persoon om deze rol op zich te nemen”. Volgens de Lange kan de burgemeester na een informatieronde verslag uitbrengen tijdens een openbare raadsvergadering. In de raad kan dan over de uitkomsten van de informatieronde worden gesproken, aan het eind van deze vergadering zou dan duidelijk moeten zijn welke partijen met elkaar verder gaan om tot een coalitie te komen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×