Speldag bij denksportcentrum

Vandaag organiseert Spelgroep Phoenix van 12.00 tot 24.00 uur een speldag in het Denksportcentrum aan de Robijnstraat 4. Iedereen is welkom om mee te spelen met leuke kaart- en bordspellen, zoals het nieuwe Um Ru(h)m und Ehre van Alea, de Nederlandse Caylus van Quined Games, de enige echte Civilization van Avalon Hill, Kolonisten van Catan, Carcassonne, de abstracte spellen van Project Gipf of de klassiekers als Bridge, Schaken of Go. Er is voor iedereen een spel van jong tot oud en alles kan worden uitgelegd.

Spelgroep Phoenix promoot spellen in zijn algemeenheid en draagt zo bij aan het ontwikkelen en verspreiden van kennis en vaardigheden ten aanzien van spellen. Dat blijft niet beperkt tot het organiseren van speldagen. Op verzoek van het Stedelijk musum in Alkmaar heeft de stichting onlangs de complete teksten van de daar lopende tentoonstelling “Aan Zet! 1001 gezelschapsspellen” geactualiseerd met historische en wetenschappelijke achtergronden bij de tentoongestelde spellen.

Tijdens de Nationale Wiskundedagen in Noordwijkerhout heeft Spelgroep Phoenix demonstraties verzorgt voor wiskundeleraren van middelbare scholen om het gebruik van het spel binnen de wiskunde te stimuleren en voor een uitgever in de Verenigde Staten zijn vertalingen gemaakt voor spellen die zij op de Nederlandse markt willen lanceren.

De entree voor de speldag is EUR 1,50; donateurs gratis. Meer informatie: www.spelgroepphoenix.nl of 071-522 69 56 / 06-44 98 47 40.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×