Lenferink mag een beetje informateur zijn

De lijsttrekkers van de 13 partijen die op 7 maart meedoen aan de verkiezingen hebben vanmiddag afgesproken dat burgemeester Lenferink de opdracht krijgt om een eerste verkenning te maken langs de straks gekozen partijen. “We zijn niet zo ver gegaan om ook vast te leggen dat de burgemeester de onderhandelingen totaan “de poppetjes” zal voorzitten, maar uitgesloten is het ook niet,” aldus de lijsttrekker van de grootste partij, Marije van den Berg.

Van den Berg is niet helemaal gelukkig met de uitkomst van dit compromis. “Wat mij betreft is het iets te vaag. Een advies aan de raad impliceert dat je als adviseur toch wel een idee hebt van de mogelijke compromissen zonder dat die compromissen zijn uitgesproken en vastgelegd. Wanneer houdt zijn advies dan op en hoe diep graaft hij?”

De lijsttrekkers zullen Lenferink vragen om op 16 maart, bij de installatie van de nieuwe raad, met een advies te komen. Dan zullen ook alle gekozen partijen hun uitleg van de uitslag in een debat naar voren brengen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×