Helft schaatsers stopt als IJshal verdwijnt

Uit een enquête die onder de schaatsers van de IJshal in Leiden is gehouden blijkt dat ongeveer de helft stopt als de IJshal aan de Vondellaan verdwijnt. De PvdA wil daarom een onderzoek naar de haalbaarheid van een nieuwe 250 meterbaan in Leiden en zal daar vanavond in de gemeenteraad voor pleiten. De PvdA wil ook extra subsidie voor de huidige schaatsbaan om de tijd tot de opening van de nieuwe baan te overbruggen.

Uit de enquête blijkt verder dat vooral jongeren en ouderen zullen afhaken als de IJshal verdwijnt. Volgens de PvdA heeft juist deze groep extra veel baat bij veel beweging. Fanatieke schaatsers maakt het volgens de partij niet zoveel uit “zij gaan net zo lief naar Alphen aan de Rijn of Haarlem.”

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×