Wethouder van der Sande vraagt digitaal taxatieverslag op

Gisteren heeft VVD-wethouder Rogier van der Sande zijn eerste digitale taxatieverslag opgevraagd. Net als iedere inwoner van de gemeente Leiden heeft ook hij de gemeentelijke heffingen in de bus gekregen. Vanaf dit jaar kan iedereen gebruik maken van een nieuwe digitale mogelijkheid: het inzien van het taxatieverslag via de gemeentelijke website.

Dit is slechts één van de producten die de gemeente Leiden sinds januari 2006 op de website aanbiedt. Er kan sinds kort ook digitaal bezwaar worden gemaakt tegen de WOZ-waarde voor in Leiden woonachtige eigenaren van woningen. Vanaf januari kunnen er al digitaal uittreksels worden aangevraagd, verhuizingen worden doorgegeven bij Burgerzaken en formulieren voor twee soorten subsidieaanvragen van de dienst Cultuur & Educatie worden ingediend. Ook de dienst Bouwen en Wonen biedt een aantal producten via de website aan.

Bij de digitale dienstverlening maakt de gemeente Leiden gebruik van DigiD. DigiD is een systeem dat door de Rijksoverheid is ingevoerd om de identiteit van burgers op internet vast te kunnen stellen. Een persoonlijke DigiD inlogcode kan heel eenvoudig aangevraagd worden via www.DigiD.nl.

Met digitaal ‘shoppen’ bij de gemeente besparen burgers de gang naar het loket en kunnen ze op ieder gewenst moment via internet producten aanvragen. De gemeente Leiden zal het aantal digitaal aangeboden producten de komende tijd steeds verder uitbreiden.

De eerste successen van de nieuwe vorm van dienstverlening zijn volgens de gemeente al merkbaar in de waardering van de gemeentelijke website. De gemeente Leiden was voorheen een middenmoter in de ranglijst van gemeenten. De laatste monitor van advies.overheid.nl laat zien dat Leiden in de ranglijst stijgt van plaats 42 naar plaats 14. De digitale producten van de gemeente Leiden zijn te vinden op: www.leiden.nl/gemeente

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×