Beeldend kunstenaar Florentijn Hofman maakte de Zwarte Kraai als ongeluksbrenger. De zes meter hoge kraai staat zonder enige toelichting voor De Waag. "Ik hou er wel van om een beetje verwarring te stichten," aldus Hofman die bewust geen bordje bij het kunstwerk heeft geplaatst. (Foto: Chris de Waard).

Geheimzinnige kraai is kunstwerk

Vele Leidenaren keken vandaag raar op toen ze langs De Waag liepen. Op het Waaghoofd staat een zes meter hoge zwarte kraai. Wie hem er heeft neergezet en waarom blijkt nergens uit. Een gesprek met de maker, beeldend kunstenaar Florentijn Hofman, brengt duidelijkheid. Hij maakte de Zwarte Kraai en liet zich daarbij inspireren door een oud verhaal over een zwarte kraai als onheilsbrenger. De kraai staat tot en met dinsdag in Leiden in verband met het project ‘Zwarte kraai on tour’ waarin Crossing Border een programma met Spunk-columnisten Oscar Kocken en Iris Koppe, dichter Alexis de Roode en een hele grote metalen zwarte kraai presenteert.

De Zwarte Kraai on tour doet donderdagmiddag om 16.00 uur de Centrale bibliotheek Leiden in de Nieuwstraat aan. De komende weken tourt de kraai nog langs de bibliotheken van Leidschendam, Rijswijk en Delft.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×