Kamers Rijnland en Haaglanden fuseren

De Kamer van Koophandel Rijnland moet tegen zijn zin fuseren met KvK Haaglanden. Dat staat in een voorstel van de Algemene Ledenvergadering van de Kamer van Koophandel Nederland, de koepelorganisatie waarin de Kamers van Koophandel samenwerken. In het voorstel staat dat het aantal kamers door middel van fusies zal worden teruggebracht van 21 naar 12. Eerder dit jaar maakte voorzitter Pieter Meijer van de Kamer Rijnland al bekend dat de twee Kamers van Koophandel een strategische alliantie aangaan. Rijnland verzet zich tegen de gedwongen fusie omdat er weinig tot geen meerwaarde zou zijn. Ook is het volgens de Kamer Rijnland onvoldoende aannemelijk dat een fusie tot lagere kosten en/of betere dienstverlening leidt.

De Kamer Rijnland heeft in de Algemene Ledenvergadering van Kamer van Koophandel Nederland tegen de fusie gestemd en zal geen medewerking verlenen aan het voorstel. Het grootste bezwaar richt zich op de gedwongen fusie met Kamer Haaglanden. Dit minderheidsstandpunt van Kamer Rijnland is mede gebaseerd op meerdere raadplegingen onder regionale stakeholders: bedrijfsleven, gemeenten, onderwijsinstellingen en anderen.

Kamer Rijnland is wel een uitgesproken voorstander van samenwerking met de Kamer Haaglanden en andere omliggende regio’s, met KvK Nederland en het Ministerie van Economische Zaken. In het belang van het regionale bedrijfsleven moet die samenwerking worden ingevuld op vrijwillige basis met behoud van zelfstandigheid, eigen identiteit en de drie huidige fullservice kantoren in Leiden, Alphen aan den Rijn en Lisse.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×