Burgemeester Lenferink feliciteert Wim Bleijie, scheidend fractievoorzitter van het CDA Leiden, met zijn Koninklijke Onderscheiding. Bleijie kreeg het lintje aan het einde van zijn 19-jarig raadslidmaatschap. (Foto: Chris de Waard).

Oud-CDA fractievoorzitter Koninklijk onderscheiden

Scheidend fractievoorzitter Wim Bleijie van het CDA Leiden is afgelopen avond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bleijie nam dinsdagavond, samen met 22 andere raadsleden, afscheid van de gemeenteraad. Verdeeld over twee perioden (1974-1987 en 1999-2006) is Wim Bleijie 19 jaar gemeenteraadslid voor het CDA geweest. In de nieuwe gemeenteraad, die aanstaande donderdag wordt geïnstalleerd, neemt onder meer zijn zoon Joost Bleijie zitting.

Buiten de gemeentepolitiek was Wim Bleijie onder andere verbonden aan de directie van het Rijnlands Instituut voor Ondernemersonderwijs (RIO)/Holtlant College (nu ROC-Leiden), van 1993 tot 2000 voorzitter van Centrum Management Leiden, bestuurslid van de stichting Eigen Dak en van Schouwenhoven. Daarnaast was hij actief betrokken bij de Leiderdorpse Ondernemers Vereniging (LOV). Momenteel is hij nog regiocoördinator voor de regio Leiden/Alphen van Jong Ondernemen. Hij was en is nog steeds zeer actief als ouderling/kerkrentmeester van de Protestantse Kerk Nederland.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×