Verzet bij aanhouding

Een 40-jarige automobilist uit Zoeterwoude is zaterdagnacht aangehouden. Toen Agenten het verkeer op de Europaweg aan het regelen waren vanwege een aanrijding, kwam de man al slingerend aanrijden. Toen de man gemaand werd snelheid te minderen bleef hij al slingerend doorrijden en moest bij het stoplicht hard remmen omdat deze op rood stond. Toen een agent de man hem op zijn rijgedrag aansprak werd een dranklucht waargenomen, hij werd verzocht mee te gaan naar het bureau voor een ademanalyse tot die tijd mocht hij niets meer nuttigen, de man stak hierop een sigaret op. Toen een agent hem een waarschuwing gaf vloog de man hem naar de keel. Doordat de man zich hevig verzette waren er drie agenten nodig om hem in de boeien te slaan. Ook in de politieauto op weg naar het bureau bleef de man zich verzetten en uitte hij bedreigingen naar de agenten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er werd proces-verbaal opgemaakt.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×