Subsidie voor schonere bussen

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft vandaag bekend gemaakt dat stadsregio’s en provincies subsidie kunnen aanvragen om stads- en streekbussen schoner te maken. Het ministerie stelt daarvoor de komende twee jaar ruim twaalf miljoen euro beschikbaar. Het is de bedoeling dat bussen worden uitgerust met een roetfilter, die filtert meer dan negentig procent van de roetdeeltjes die schadelijk zijn voor milieu en gezondheid. Mensen kunnen door de verslechterde luchtkwaliteit longschade oplopen.

Bovendien kunnen gemeenten de huidige bussen vervangen voor aardgasbussen. Het ministerie vergoedt zevenduizend euro per bus.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×