Debat over de marketing van Leiden

Op woensdag 19 april organiseert de werkgroep ‘Leiden Stad van Ontdekkingen’ in het Scheltemacomplex een debat over de marketing van Leiden, een avond over de stad en haar ambities. De bijeenkomst is vrij toegankelijk en zal geleid worden door Menno Bentveld. Aanleiding van het debat is het onlangs verschenen rapport: ‘De ontdekking van Leiden’. Er worden drie stellingen besproken die zullen worden ingeleid door voor- en tegenstanders.

De drie stellingen zijn:

Help! De slaapstad Leiden wordt een spookstad.

Nederland is te klein voor Leiden.

Voor Tineke Schouten moet je naar Alphen, voor de Bijenkorf naar Amsterdam.

De werkgroep hoopt dat de debatten aan zullen slaan en de opzet vormen tot een Leids debatcentrum. Volgens één van de initiatiefnemers Robert Strijk, verdient een stad als Leiden een levendige debatcultuur. “In Leiden is eigenlijk geen plek waar we eens buiten de politiek om goed met elkaar over een onderwerp in debat kunnen gaan” Bovendien is een debatcentrum een uitstekende plek om elkaar te ontmoeten, aldus Strijk.

De werkgroep ‘Leiden Stad van Ontdekkingen’ bestaat uit een groep stadspartners die zich ten doel heeft gesteld Leiden aantrekkelijk te maken voor bedrijven, studenten, bezoekers en bewoners. De debatavond wordt georganiseerd in het Scheltemacomplex aan de Marktsteeg 1, de aanvang is om 20.00 uur. Aanmelden kan via bureaucommunicatie@leiden.nl . Het rapport ‘De ontdekking van Leiden; citymarketingplan Leiden 2006-2010’ kan gedownload worden op www.centrumvanleiden.nl of opgevraagd worden via eerder genoemd e-mailadres.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×