COC Leiden steunt roze lente Poolse zusterstad

Het COC Leiden viert de geboorte van een nieuw zusje in de Poolse zusterstad Toruñ. Een groep van jonge lesbiennes en homo’s in die stad is een eigen regionale afdeling van de belangenorganisatie KPH, Campagne Tegen Homofobie, gestart. Het COC Leiden helpt de Poolse vrienden met het inzamelen van geld voor het opstarten van hun organisatie en voor het organiseren van een grote conferentie over homoseksualiteit in de Poolse samenleving op 18 mei.

Toruñ, een universiteitsstad met ongeveer 200.000 inwoners en een belangrijke regionale functie, kende tot op heden geen holebi-belangenvereniging. Tal van andere steden en regio’s in het land ontberen die ook. De positie van homoseksuelen in Polen was reeds moeilijk, maar sinds de verkiezingen van eind vorig jaar staat het politieke klimaat zo mogelijk nog meer op zwaar weer. Vooral in kleinere steden en op het platteland is sociale uitsluiting van holebi’s nog aan de orde van dag.

KPH probeert door middel van manifestaties gelijke behandeling op te eisen en door middel van voorlichting de nog homofobe Poolse samenleving tolerant te maken ten opzichte van sexuele diversiteit.

< seksuele van opzichte ten maken te tolerant samenleving Poolse homofobe nog de voorlichting middels en eisen op behandeling gelijke manifestaties middel door probeert KPH>

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×