Masterclass en jazzsession in de Burcht

Zaterdagmiddag 13 mei geeft John Engels in de Tuinzaal van de Burcht een masterclass. Engels behoort tot de beste jazzdrummers van Europa. Het is voor leerlingen van de muziekschool en voor gevorderde amateurs mogelijk om mee te doen, de masterclass is echter niet openbaar. Zij zullen ’s avonds om 21.00 uur de resultaten presenteren tijdens een echt jazzconcert waar iedereen welkom is. Aan het eind van de avond vindt er een jazzjamsessie plaats, het is dan mogelijk om professioneel met John Engels mee te spelen.

Sinds kort werken de jazzpodia Burcht Jazz, Hot House, De X en de Muziekschool Leiden en Omstreken samen onder het motto ‘Jazzles? Yes!’. Het is de bedoeling om jonge jazztalenten, naast het leren musiceren, de kans te bieden om op een echt jazzpodium op te treden.

De 70-jarige John Engels leert jonge drummers graag de kneepjes van het vak. In 1953 debuteert hij bij het trio van Pia Beck. Later is hij het kloppend hart van The Diamond Five Boys Big Band en het trio Louis van Dijk. Ook internationaal is John Engels ongekend populair, hij speelde bijvoorbeeld met Amerikaanse toppers als Stan Getz, Dizzy Gillespie en Chet Baker.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×