Twee Leidenaren aangehouden voor inbraken

Twee Leidenaren van 17 en 18 jaar zijn afgelopen nacht in Rijnsburg aangehouden op verdenking van poging tot inbraak in een befrijf aan de Sandtlaan. De politie was door iemand getipt die had gezien dat de twee veel interesse voor het bedrijf toonde. Ter plaatse vonden de agenten een tas met inbrekerswerktuigen. De verdachten waren inmiddels op een scooter weggereden. De agenten zetten de achtervolging in en konden de scooter inhalen waarop de twee van het voertuig afsprongen en er te voet vandoor gingen. Even later konden ze toch worden aangehouden. De scooter bleek gestolen, bij de diefstal waren ook twee helmen ontvreemd, die één van de verdachten in zijn bezit had, de andere helm werd vannacht aangetroffen bij een inbraak in een bedrijf aan de Flevoweg in Leiden. Bij deze inbraak werd een raam ingegooid, dit gaf waarschijnlijk niet genoeg mogelijkheden om binnen te komen omdat er niets uit het bedrijf is weggenomen. De politie onderzoekt of de twee Leidenaren ook verantwoordelijk zijn voor de inbraak aan de Flevoweg.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×