Nieuwe terrasregels voorlopig van tafel

Wethouder Van As van de ChristenUnie heeft na een storm van protesten uit de Leidse horeca besloten dat de regels voor de terrassen in de stad voorlopig blijven zoals ze waren, dat schreef de Telegraaf gisteren. ‘Leiden drijft middenstand tot wanhoop’ kopte de krant. Leidse gemeenteambtenaren bezorgden vorig jaar de lokale middenstand al grijze haren door zonneschermen vanwege hun kleur af te keuren. De krant schrijft verder dat de ambtenaren nu hun oog hebben laten vallen op de populaire terrassen in het centrum die soms al dertig jaar bestaan, de zitjes moeten veelal kleiner, verder van de openbare weg of geheel verdwijnen.

Hoewel ze maandelijks met de gemeente overleggen over horecakwesties, zeggen de kroegbazen niet te zijn gekend in de nieuwe regelgeving. “Het is ongelooflijk dat hier steeds meer regels komen, terwijl het landelijke beleid nou juist streeft naar minder overheidsbemoeienis”, aldus R. Witteman van de lokale afdeling van Koninklijk Horeca Nederland. “Als hier iemand zit met schoenmaat 46 ben ik al in overtreding”, zegt een cafébaas. Wethouder Van As heeft nu besloten om de 50 aangeschreven horeca-ondernemers een nieuwe brief te sturen waarin vermeld wordt dat de regels voorlopig blijven zoals ze waren.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×