Knuffeldokters in LUMC

Vanaf vandaag t/m 24 mei kunnen kinderen hun knuffeldier medisch laten onderzoeken in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). 750 kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar, afkomstig van verschillende basisscholen uit de omgeving van Leiden kunnen met hun knuffels langskomen in het Teddybear Hospital. Ruim 100 medische studenten zullen in de rol van knuffeldokter springen. Het Teddybear Hospital wil de angst van kinderen voor ziekenhuizen en artsen verminderen door het nabootsen van een ziekenhuis waar de kleuters in schoolverband met hun knuffeldier heen komen.

Het is voor de derde keer dat het Teddybear Hospital in Leiden plaats vind. De kinderen mogen zelf bepalen wat hun knuffeldier volgens hen mankeert. De knuffeldokters overleggen met het kind en onderzoeken de knuffel, waarna deze kan worden doorverwezen naar een knuffelchirurg, -radioloog of -gipsmeester. Doelstelling voor de studenten is beter te leren omgaan met (angstige) kinderen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×