VVD wil opheldering over uitlatingen burgemeester Lenferink

Naar aanleiding van een artikel in het LD over het Trekvaartplein heeft de VVD fractie vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college. In het bewuste artikel wordt melding gemaakt van de plannen die de burgemeester heeft met het Trekvaartplein, hij vindt ‘eenzijdige wijken’ niet meer van deze tijd en zou om die reden van het Trekvaartplein af willen. het gaat om een persoonlijke mening van de burgemeester, het is nog niet met de Leidse wethouders of de gemeenteraad besproken. De VVD wil ondermeer weten of de stellingname van de burgemeester wordt gesteund door het college.

Verder wil de VVD weten hoe dit opheffingsplan van de burgemeester zich verhoudt met eerdere beloften en onderhandelingen met de bewoners van het Trekvaartplein m.b.t. het herinrichtingsplan. Bovendien wil de VVD weten of er door het maken van herinrichtingsplannen geen verkeerde verwachtingen zijn gewekt bij de huidige bewoners van het Trekvaartplein. Tot slot vraagt de VVD zich af hoe het college de betrouwbaarheid van het openbaar bestuur in deze benoemt en of dit een voorbeeld is van de nieuwe open bestuursstijl.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×