Tentoonstelling 'Helden van de Vliet'

Tot en met eind juni is in de Pilgrim Archives de tentoonstelling ‘Helden van de Vliet’ te zien. De Vliet heeft gedurende haar bestaan als vaarweg vele helden gekend. Ontstaan in de Romeinse tijd stroomt de Vliet nu nog steeds van Leiden naar Delft. Het vaarwater biedt al eeuwen lang een levendig tafereel van schepen en allerlei activiteiten. De Provincie Zuid-Holland heeft de Vliet tot toeristisch speerpunt gemaakt in haar ‘Agenda Vrije Tijd 2006-2010’. Naast de buitententoonstelling ‘Rembrandt langs de Vliet’ en het evenement ‘Vloot over de Vliet’, is vanaf mei ook een reizende tentoonstelling over de geschiedenis van de Vliet te bewonderen.

De Vliet kent een rijke historie, in vroeger eeuwen bouwden de welgestelde burgers uit Den Haag tientallen buitenplaatsen langs de vaarweg, bloeide het geestelijke leven in de vele kloosters en kerken, bevolkten duizenden turfstekers de snel groeiende dorpjes, trokken de Geuzen met hun bevrijdingsvloot via de Vliet naar Leiden om de stad te bevrijden van de Spanjaarden en begonnen de Pilgrims hun tocht naar Amerika op de Vliet. In deze tentoonstelling worden enkele helden, die op en rond de Vliet ooit een rol hebben gespeeld, gepresenteerd.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van de schipper van de trekschuit, de boer met het jaagpad, de geuzen met hun strijd en diverse spraakmakende figuren zoals Constantijn Huygens en Prinses Marianne der Nederlanden.De Pilgrim Archives zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur en zijn gevestigd aan de Vliet 43 in Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×