Pools Jeugdtheater in Leiden

Jeugdtheater STUDIO P geeft komende vrijdagavond een optreden in de Jeugdtheaterschool Leiden aan de Haagweg. De vier spelers zijn afkomstig uit Leiden’s zusterstad Toruñ in Polen. De spelers zijn nog jong, tussen de 15 en 17 jaar, maar ze hebben al een jarenlange opleiding achter de rug in de jeugdtheaterschool van Toruñ. Ze zijn gewend persoonlijke belevenissen en eigen emotionele ervaringen te verwerken, dat gebeurt in hun in de loop van de tijd zelf opgebouwde toneelstukken. Ze verbeelden daarin individuele problemen aan de hand van teksten uit moderne Poolse poëzie en proza. Hun dynamisch theater maakt ook gebruik van muziek, bijvoorbeeld van de Poolse componist Chopin.

STUDIO P bestaat al sinds 1972, trad op in 14 landen in West-, Midden- en Oost-Europa en behaalde vele prijzen. Het optreden vindt plaats in de Jeugdtheaterschool Leiden aan de Haagweg 4. De voorstelling is gratis toegankelijk en begint om 20.30 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×